WD 500GB, MyBook Essential 2, 16MB, 3.5", USB

WD 500GB, MyBook Essential 2, 16MB, 3.5", USB
 

Produkt není momentálně v nabídce

Part Nr.

WDH1U5000E

Kód zboží

A31723

Výrobce
Western Digital
Záruka
24 Měsíců

WD MyBook2 Essential 500GB, 16MB, 7200RPM, USB 2.0 Jeden z největších výrobců různých typů pevných disků pro počítače přichází s novou řadou externích harddisků pro rozhraní USB 2.0, označených názvem Western Digital MyBook2 Essential. Externí pevné dis

    Popis a parametry

    Popis produktu

    WD MyBook2 Essential 500GB, 16MB, 7200RPM, USB 2.0

    Jeden z největších výrobců různých typů pevných disků pro počítače přichází s novou řadou externích harddisků pro rozhraní USB 2.0, označených názvem Western Digital MyBook2 Essential.

    Externí pevné disky Western Digital řady MyBook2 Essential jsou určeny pro uživatele, kteří potřebují přenášet velké objemy dat mezi několika počítači. Jsou vhodné i pro zálohování dat z jednotlivých počítačů. Nabízejí dostatečnou přenosovou rychlost pro komfortní práci. Hot swap vlastnosti USB 2.0 rozhraní umožňují připojovat a odpojovat disky za běhu počítače. Inteligentní logika disku zajistí, že dojde ke startu disku společně se startem počítače a naopak k jeho bezpečnému vypnutí ("zaparkování" hlaviček) s vypnutím systému. Essential znamená základní možnosti - rychlý přenos, snadné připojení - bez zbytečných příkras, tedy za příznivou cenu.

    Essential disky vycházejí z Caviarů rotujících rychlostí 7.200 otáček za minutu. To jim dává průměrnou přístupovou dobu 8,9ms. USB 2.0 rozhraní nabízí maximální přenosovou rychlost 480Mb/s (60MB/s). Disky jsou zpětně kompatibilní i s USB 1.1 rozhraním, ovšem za cenu podstatného snížení rychlosti a zvýšení nároků na napájení, což se negativně projeví především na výdrži baterie při použití s notebookem. Připojit se dají k PC i Mac počítačům.

    S disky je dodáván USB kabel (klasický A-B, na disku je USB konektor typu B) a napájecí adaptér. K jednomu počítači lze připojit více disků, pokud máte dostatek USB portů nebo můžete použít USB hub. Potřebné datové a napájecí konektory jsou na zadní straně disku

    U této série vyniká především design disků. Tvarem a barevným provedením mají navozovat vzhled knihy v tvrdých deskách a jsou tak velmi nenápadným a současně elegantním doplňkem na pracovním stole v kombinaci s moderním i starožitným nábytkem. Design disků je umožňuje stavět na sebe (tzv. stohovat). Aby vám disk na stole zabral co nejméně místa, je možné jej postavit (stojánek je součástí balení).


    Technické parametry:

       * Rozhraní : USB 2.0 (kompatibilní s USB 1.1, konektor typu B)
       * Max. přenosová rychlost : 480Mb/s
       * Kapacita: 500GB
       * Rychlost otáčení ploten : 7.200 ot/min
       * Buffer : 16MB
       * Průměrná přístupová doba : 8,9ms
       * Napájení : externí (adaptér v dodávce)
       * Operační systémy : Windows 2000, XP, Mac OS 9.2.2, 10.1.5 a vyšší
        * Rozměry 166×54×137 mm (d x v x š), hmotnost 1.15kg

    Poznámka výrobce:

    Společnost byla založena roku 1970 v Kalifornii jako výrobce polovodičových zařízení. Avšak nedlouho po svém založení se začala věnovat vývoji a výrobě pevných disků. Western Digital je v současné době druhou největší společností v oblasti pevných disků, hned po Seagate.

    HDD od Western Digital jsou široce používány v různých zařízeních, jako jsou počítače, servery, herní konzole, televize a další. Nabízejí různé kapacity, rychlosti a rozhraní, aby vyhověly potřebám uživatelů.

    Western Digital je také důležitým hráčem v oblasti externích pevných disků a cloudového úložiště. Jejich externí disky jsou oblíbené pro zálohování a přenos dat mezi různými zařízeními.

    Stránky výrobce:

    http://www.wdc.com

    Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás

    Dotaz k tomuto produktu

    Váš e-mail
    Dotaz
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Nalezli jste jinde na internetu nižší cenu?

    Váš e-mail
    Cena bez DPH
    Cena s DPH
    WWW
    Komentář
    Mám o tento produkt zájem
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Zaslat informaci o produktu známému

    Váš e-mail
    Zaslat na e-mail
    Komentář
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Nalezli jste chybu?

    Váš e-mail
    Popis chyby / závady
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Související produkty

     

    Napájecí 12 V / 24 W zdroj vhodný pro většinu AP, RouterBoardů a Alixů. Vhodný i pro napájení WispStation a mimo jiné i externích 3.5" HDD Western Digital Provozní teplota: 0 - 40 °C Rozměry: 80 x 80 x 34 mm Hmotnost: 0,25 Kg Výstupní výkon:

    167 Kč 

    bez DPH

    202 Kč 

    s DPH