Victron Quattro měnič/nabíječ 48V/15000VA/200A-100A/100A

Victron Quattro měnič/nabíječ 48V/15000VA/200A-100A/100A

Lepší cena po přihlášení

-20%

Part Nr.

QUA483150000

Kód zboží

1672182

Výrobce
VICTRON
EAN

8719076037347

Záruka
60 Měsíců

Victron Quattro 48 V (15000 VA); Quattro je sofistikovaná ACDC nabíječka akumulátorů a DCAC střídač (invertor) s dvěma AC vstupy, čistě sinusovým výstupním napětím a ultra rychlým přepínačem mezi sítí (generátore...

Dostupnost
Dostupnost na pobočkách
DPH
21%
Běžná prodejní cena s DPH
105 911 Kč
Sleva je počítána vůči nejnižší běžné prodejní ceně, za kterou byl produkt prodáván za posledních 30 dnů před zahájením slevové akce.
Vaše cena s DPH
84 724 Kč
Vaše cena bez DPH
70 020 Kč bez DPH
Hodnocení produktu
Hodnoceno 0x

    Popis a parametry

    Popis produktu

    Victron Quattro 48 V (15000 VA)

    Quattro je sofistikovaná AC-DC nabíječka akumulátorů a DC-AC střídač (invertor) s dvěma AC vstupy, čistě sinusovým výstupním napětím a ultra rychlým přepínačem mezi sítí (generátorem) a akumulátory.

    Podobně jako MultiPlus je Quattro také kombinovaným zařízením, které zahrnuje střídač a nabíječku. Kromě toho může přijímat dva střídavé vstupy a automaticky se připojí k aktivnímu zdroji. Mezi jeho funkce patří měnič napětí (čistá sinusovka), adaptivní nabíjení, hybridní technologie PowerAssist a více funkcí pro integraci do systému, například trojfázový výkon nebo výkon s rozdělenou fází a paralelní provoz.

    Multifunkční
    Měnič/nabíječ Quattro je výkonný DC-AC střídač (invertor) s čistě sinusovým výstupním napětím, se sofistikovanou adaptivní nabíječkou baterie a ultra rychlým přepínačem smyčky napájení (bypassu). Střídač je umístěn v hliníkovém kompaktním krytu.

    Dva AC vstupy
    Quattro je vybaveno dvěma navzájem nezávislými AC vstupy (hlavní rozdíl oproti řadě MultiPlus) jako síť a generátor nebo dva generátory. Zařízení je schopno se v případě potřeby automaticky připojit ke zdroji, který je právě k dispozici.

    Dva AC výstupy
    Quattro je standardně vybaveno dvěma AC výstupy. Hlavní výstup je vybaven funkcí, která zajistí dodávky energie bez přerušení. Quattro převezme napájení připojených spotřebičů v případě výpadku sítě nebo generátoru. To se děje tak rychle (méně než 20 ms), že počítače a další elektronická zařízení budou i nadále fungovat bez přerušení.
    Druhý výstup je pod napětím pouze tehdy, když AC je k dispozici na jednom ze vstupů Quattra. Zátěž, která by rychle vybila akumulátory, jako například ohřívač vody, klimatizace, elektrická trouba, je možné připojit k tomuto výstupu.

    Třífázový provoz
    Tři jednotky stejného modelu mohou být sestaveny do třífázového výstupu. Ale to není vše: až 10 třífázových sestav (celkem tedy 30 jednotek) může být paralelně propojeno a poskytnout tak výstupní výkon až 270 kW (300 kVA) s nabíjecí kapacitou akumulátorů až 4 000 A.

    PowerControl – omezení přetížení zdroje střídavého (AC) proudu
    Quattro je velmi silná nabíječka akumulátorů. Je schopná odebírat velké množství proudu z generátoru nebo sítě (až 16 A u každé jednotky modelu 48/5000/70 pracující při 230 V na straně střídavého proudu). Na každém vstupu střídavého proudu lze nastavit limit maximálního odběru energie k zabránění přetížení zdroje střídavého (AC) proudu.

    Unikátní vlastnosti funkce PowerAssist
    Povyšuje funkci PowerControl na další úroveň. Zamezí přetížení výkonově omezeného střídavého (AC) zdroje proudu. Pokud by mělo dojít k přetížení zdroje proudu bude v prvé řadě automaticky snížen nabíjecí proud baterie. V druhé řadě potom dochází k posílení výstupního výkonu připojeného generátoru nebo místního napájení (např. proudově omezené el. přípojky) výkonem odebíraným z akumulátorů.

    Solární energie: Střídavý (AC) proud je k dispozici i v případě selhání síťového zdroje
    Quattro může být s výhodami využito v Off-Grid systémech se solárními panely nebo dalšími alternativními zdroji energie.

    Nastavení systému nebylo nikdy jednodušší!
    Ihned po instalaci je přístroj připraven plnit svojí funkci. Pokud je potřeba změnit nastavení, dá se to provést velmi jednoduše vestavěnými DIP přepínači v řádu několika málo minut. Dokonce i paralelní zapojení jednotek lze provádět pomocí DIP přepínačů, žádný počítač na to není potřeba! Alternativně lze nastavení provést pomocí VE.net ovládacího panelu nebo sofistikovaným softwarem (VE.Bus Quick Configure a VE.bus System Configurator), který nabízí další rozšířené možnosti nastavování.

    Čtyři etapy nabíjení adaptivní nabíječkou s dvěma výstupy pro nabíjení akumulátorů
    Hlavní výstup poskytuje výkonné nabíjení akumulátorů prostřednictvím systému "adaptivního nabíjení". Software řídí třístupňový automatický proces dobíjení tak, aby vyhovoval stavu a typu akumulátoru, a přidává čtvrtou fázi udržovací nabíjení. Kromě tohoto Quattro umožňuje nabíjet druhý pomocný akumulátor pomocí nezávislého výstupu dobíjení určeného např. pro startovací akumulátor generátoru (pouze 12 a 24 V modely).

    Pro nastavení parametrů a pro zobrazení aktuálního stavu jednotky se používá PC komunikační rozhraní MK2-USB.

    ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE

    Měnič
    Vstupní napětí: DC 48 V (38-66 V)
    Výkon (při 25 °C): 15000 VA / 12000 W
    Výstupní napětí: AC 230 V (50/60 Hz)
    Přenosová kapacita: 2x 100 A
    Hmotnost: 72 kg
    Rozměry: 572 x 488 x 344 mm

    Nabíječka
    Nabíjecí proud: 200 A
    Vstupní napětí: AC 187-265 V (45-65 Hz)
    Výstupní napětí (absorpční/udržovací/skladovací): DC 57,6 / 55,2 / 52,8 V


    Software a další informace naleznete na tomto odkazu:
    https://www.victronenergy.cz/inverters-chargers/quattro




    Poznámka výrobce:

    Victron Energy byla založena v roce 1975 a od té doby si vybudovala silnou pozici na trhu. Jejich sortiment zahrnuje solární panely, regulátory, invertory, nabíječky, baterie, monitorovací systémy a další příslušenství pro energetické systémy. Jsou navrženy tak, aby poskytovaly stabilní a spolehlivý zdroj energie pro různé aplikace.

    Značka Victron Energy klade důraz na inovace a výzkum a vývoj, aby přinášela nejnovější technologie a funkce pro své zákazníky. Jejich výrobky jsou vysoce efektivní a nabízejí vysoký výkon a spolehlivost. Díky svému inovativnímu designu a pokročilým funkcím jsou tyto produkty oblíbené mezi profesionály i soukromými uživateli.

    Kromě toho Victron Energy poskytuje také širokou škálu řešení pro řízení a monitorování energetických systémů. Jejich monitorovací systémy umožňují uživatelům sledovat stav baterií, solárních panelů a spotřeby energie a poskytují údaje a informace potřebné k optimalizaci výkonu a úsporám energie.

    Victron Energy je známá svým vysokým standardem kvality a spolehlivosti svých produktů. Jejich výrobky jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a procházejí přísnými testy, aby zajistily jejich odolnost a bezproblémový provoz i za náročných podmínek.

    Stránky výrobce:

    https://www.victronenergy.cz

    Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás

    Dotaz k tomuto produktu

    Váš e-mail
    Dotaz
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Nalezli jste jinde na internetu nižší cenu?

    Váš e-mail
    Cena bez DPH
    Cena s DPH
    WWW
    Komentář
    Mám o tento produkt zájem
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Zaslat informaci o produktu známému

    Váš e-mail
    Zaslat na e-mail
    Komentář
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Nalezli jste chybu?

    Váš e-mail
    Popis chyby / závady
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA